10 октомври 2019

Способността да присъстваме пълноценно в настоящето оказва силно влияние на качеството ни на живот, на отношенията ни с околния свят и вътрешното ни себеусещане. Според Джон Кабат-Дзин “Майднфулнес е осъзнаването, което възниква като внимаваме в сегашния момент, умишлено и без осъждане”.

Майндфулнес е ефективен метод за борба със стреса и напрежението, които съпътстват нашето ежедневие и са основен причинител за физическия и психически дискомфорт. Някои от ползите от практикуване на майндфулнес са устойчивост на стрес, подобрено физическо здраве, спокойствие, контрол над емоциите, осъзнатост и подобрени взаимоотношения. Методът също се използва успешно за отказване от вредни навици, развиване на концентрация, сила на волятаи др.

3-модулният курс по майндфулнес, който организираме в център Фрейле, има за цел ви запознае с този метод и да ви даде много практически насоки и техники как го прилагате всеки ден в ежедневието си.

По време на курса:
1. Ще научите какво е майндфулнес, откъде произлиза и как може да бъде използван, за да повишим качеството на живот. Ще овладеете техники за “разкачане от автоматизмите” и как да даваме възможност на нервната система да се коригира.
2. Ще овладеете различни способи, с които ефективно да се справяте със стресови състояния като постоянно бързане, напрежение и липса на вътрешна стабилност.
3. Заедно ще правим упражнения и техники за майндфулнес, които ще ви научат как да оставате свързани със себе си и да реагирате уравновесено в различните ситуации, които животът ви поднася.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
13 септември 2018

Постоянно чуваме да се говори за “комуникационни умения”, “стратегии за общуване”, “психология на влиянието”, понятия като “обратна връзка”, “активно слушане”, съвети как да се държим, как да говорим на първа среща, на втората година, на детето…

И в края на деня се чувстваме претоварени от толкова правила и насоки, отношенията ни бързо се изхабяват, хубавите чувства се заменят с тиха раздразнителност, която в даден момент ескалира до нежелание за контакт. Защо се стига до тук, когато се обръща толкова много внимание на отношенията, а се чувстваме все по-самотни, неразбрани и отделени един от друг?

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
28 август 2018

Това какви въпроси си задаваме определя до голяма степен живота ни и търсенията ни. Въпросите ни провокират да мислим, да разширяваме своите хоризонти, да научаваме нови знания и да комуникираме пълноценно с другите. Понякога е достатъчен само един въпрос, за да провокира у нас прозрения, до които не бихме могли да достигнем и с хиляди обяснения.

Но кои въпроси са „добри“? Кои въпроси успяват да извадят от нас неподозирани резерви и кои ни карат да се чувстваме притиснати и объркани?

По време на този тренинг ще овладеете изкуството да задавате правилните въпроси и ще научите:
✔ Ползата от задаването на въпроси, вместо изказването на твърдения в дадени ситуации
✔ Кои въпроси са подходящи и как да ги задаваме
✔ Типове въпроси и свързаните с тях инструменти
✔ Чрез конкретни примери и практика ще овладеете това изкуство, за да го прилагате в своя живот.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
16 юни 2018

Заповядайте на този семинар, чрез който за пръв път в България ще се представи метода ОИДА коучинг!

Нашите цели и мечти, които постигаме, не ни удовлетворяват напълно, ако не водят до развитие и извисяване на съзнанието. Именно с това ще се занимаваме и на нашия семинар. Ще разберете какво характеризира една ОИДА цел и ще се запознаете с модела за целеполагане “FAITH”. Ще говорим и за това как да се справим с най-големите трудности по пътя към целта – загубата на мотивация и липсата на постоянство.

КАКВО Е ОИДА КОУЧИНГ?

ОИДА коучингът прави крачка отвъд конвенционалните коучинг методи и дава по-задълбочено разбиране на човешката природа. Той разглежда човека като био-психо-социално-духовно същество, което за да бъде щастливо, има нужда да включи всички слоеве на личността в постигането на целите си.
Така процеса по целеполагане и постигане не е механичен и повърхностен, а става възможност за отключване на нашия цялостен потенциал.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
19 април 2018

Пролетта е време за прочистване, за да приемем свежестта и чистотата на новото начало. Но освен тялото, съзнанието ни също има нужда от подобно освобождававане. Затова ние, Андрей и Даниел ви предлагаме едно по-различно детокс преживяване – на мислите и емоциите. За да се освободите от негативното, старото, излишното и токсичното в ума. Това ще засили имунитета на ума и устойчивостта на психиката, за да издържате на напрежението и предизвикателствата.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
15 декември 2017

Как можем да използваме медитацията от гледна точка на психологията и преодоляването на житейските трудности? Заповядайте да научите отговора на отворена лекция с психолога Андрей Ганев.

По време на лекцията ще разберете:

~ Kакво представлява медитацията и как работи тя
~ Какви видове медитация има
~ Kои от тях са полезни и кои е добре да отбягваме
~ Медитираме ли в ежедневието си без да го осъзнаваме
~ Каква е истинската цел на медитативната практика
~ Ще има и време за въпроси и коментари.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
23 юни 2015

Този психологически феномен, който е забулен в множество загадки, клишета и опасения ще бъде темата на нашия разговор. Беседата цели да покаже и разясни какво всъщност е хипнозата, естествено или неестествено състояние на психиката ни е тя. Също така какви могат да са ползите за нас от хипнозата и дали наистина крие рискове.

Заповядайте, за да научите още:

~ Kакви са корените и развитието на хипнозата

~ Kакъв е нейният облик в наши дни

~ Kакво е приложението й в психологията и терапията

~ Kакво казва науката за нея.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
16 юни 2015

„С питане и до Цариград се стига“, казват хората. Въпросите ни провокират да мислим, да разширяваме своите хоризонти, да научаваме нови знания и да комуникираме пълноценно с другите. Понякога е достатъчен само един въпрос, за да провокира у нас прозрения, до които не бихме могли да достигнем и с хиляди обяснения. Но кои въпроси са „добри“? Кои въпроси успяват да извадят от нас неподозирани ресурси и кои ни карат да се чувстваме притиснати и объркани?

По време на този тренинг ще овладеете изкуството да задавате правилните въпроси и ще научите:

✔ Ползата от задаването на въпроси, вместо изказването на твърдения в дадени ситуации

✔ Кои въпроси са подходящи за нашите цели и как да ги задаваме

✔ Типове въпроси и свързаните с тях инструменти

✔ Чрез конкретни примери и практика ще овладеете това изкуство, за да го прилагате в своя живот.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
16 октомври 2014

Когато става дума за нашите мечти, често имаме склонността да ги приемаме за нещо далечно и непостижимо, да отлагаме във времето тяхното изпълнение и да планираме всичко само на теория. Правим първите стъпки и после някъде по пътя просто губим инерция и се увличаме в рутината на ежедневието.

За да започнете да реализираме мечтите си наистина, в тази група ще намерите подходяща среда и напътствия, които да ви дадат тласък и да ви помогнат да излезем от този омагьосан кръг.

Тук на помощ ни идва психологическия похват „коучинг“, който дава наистина добри резултати. Коучинг процесът включва задаването на специални въпроси, които ни провокират да мислим в нова посока и създаването на план за изпълнение на нашите цели.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
22 юли 2014
Хакерът е човек, който познава системите и знае как да ги променя и как да им влияе.
Хакерът на мисловни модели знае как да открива тези модели и да ги променя за определена цел или за чисто удоволствие.
Мисловните модели (М.М.) са нещо много необходимо, защото ни помагат да живеем в ред и да имаме навици и организирани реакции. Без тях трудно бихме могли да поддържаме своята личност хомогенна и то на цената на огромен разход на ментален ресурс. Тъй като М.М. са автоматични процеси, те могат да отидат и в нежелана посока. Точно тази нежелана посока, позната още като лош навик, проблемно поведение, патологично черногледство или дори лош късмет и кофти работа, може да бъде обект на промяна от едик хакер на М.М.
Заповядайте на моят курс за хакери на мисловно модели за да усвоите основите на това изкуство и да излезнете от своята система.
 
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
19 юни 2014

Трето издание на един от най-посещаваните и провокиращи интерес семинари. Каня Ви на това психологическо приключение, по време на което ще научите как:

– Да формулирате своето себеусещане, докато изпитвате дадена емоция или чувство – как приемаме себе си, докато изпитваме дадено чувство
– Да променяте своята обща нагласа по дадена тема от негативна в позитивна
– Да се справяте и променяте нежелани емоционални състояния
– Да сътворявате за себе си желаните емоции и чувства

Семинарът ще се състои от два модула, изпълнени със способи и принципи от НЛП и психологията на абсурда.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
22 януари 2014

За да живеем свободно, е нужно да се научим как да преодоляваме своите мисловни ограничения.

Всеки знае това.

Но как да го постигнем на практика?

И как това да бъде приятен, дори забавен процес? Елате да се потопите в това преживяване, за да откриете:

– как да разширявате границите на вашата личност до неограничения й потенциал

– как да превърнете преодоляването на трудностите в истинско забавление

– как да затвърдите трайно промените в поведението, които искате

Всеки е свободен да бъде това, което иска да е!

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
02 ноември 2013

Случвало ли Ви се е да обсъждате с някой темата „кариера“? Повярвахте ли му, че е трудно да се намери добра работа, която да Ви харесва ?

Ние ще Ви помогнем да се убедите, че да намерите желаната работа е възможно.

Възползвайки се от силата на обучението чрез преживяване, ще научите как да изберете подходящата за Вас работа, и още по-важно – как да я спечелите.
Ще имате възможността да участвате в ценни практически упражнения и да разберете какво всъщност търсят работодателите в своите кандидати. Ще усвоите работещи техники за блестящо представяне на интервю.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
30 септември 2013

Хакерът е човек, който познава системите и знае как да ги променя и как да им влияе.

Хакерът на мисловни модели знае как да открива тези модели и да ги променя за определена цел или за чисто удоволствие.

Мисловните модели (М.М.) са нещо много необходимо, защото ни помагат да живеем в ред и да имаме навици и организирани реакции. Без тях трудно бихме могли да поддържаме своята личност хомогенна и то на цената на огромен разход на ментален ресурс. Тъй като М.М. са автоматични процеси, те могат да отидат и в нежелана посока. Точно тази нежелана посока, позната още като лош навик, проблемно поведение, патологично черногледство или дори лош късмет и кофти работа, може да бъде обект на промяна от едик хакер на М.М.

Заповядайте на моят курс за хакери на мисловно модели за да усвоите основите на това изкуство и да излезнете от своята система.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
15 август 2013

„Дай на човек риба и ще си го нахранил за цял ден, научи го да лови риба и ще си го нахранил за цял живот” – Лао Дзъ

Случвало ли ви се е да започвате нещо и да не го довършвате?

Или пък знаете какво искате, но не и от къде да започнете?

Или сте започнали, но скоро след това сте забуксували на едно място пред непредвидено препятствие.

Всички сме попадали в подобни ситуации. Случвало ни се е да искаме промяна, но да не знаем как да я постигнем.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ >>
1 2